Analisa Harian - Weltrade MY

Ramalan untuk XAUUSD 19 OKT 2022 untuk Analisis Fundamental dan Analisis Teknikal

Gold : Faktor Asas

1) Saham Wall Street ditutup lebih tinggi dan hasil Perbendaharaan merosot pada hari Selasa kerana pendapatan optimis dan data kilang yang lebih baik daripada jangkaan mencetuskan kenaikan risiko.

2) Pelabur telah bimbang tentang bagaimana kenaikan kadar faedah agresif Federal Reserve akan menjejaskan hasil dan keuntungan di syarikat A.S. terbesar,
dengan lebih daripada 60 syarikat S&P melaporkan minggu ini

3) Ramai penganalisis sedang menunggu pendapatan daripada Netflix Inc (NASDAQ:NFLX) selepas loceng penutup malam ini. Sahamnya meningkat menjelang laporan itu. United Airlines Holdings Inc (NASDAQ:UAL) juga melaporkan lewat hari ini.

Arah aliran masih tidak diketahui mungkin masih menurun (sehingga sebarang kemas kini lanjut)

Julat Asas – 1640 – 1690

https://youtu.be/C2oW-ihy6nY

Gold : Analisis Teknikal

Semak di Sokongan dan Rintangan Rangka Masa Harian untuk Fibonacci.

Kawasan rintangan : 1658.78, 1662.29,1667.98
kawasan sokongan : 1647.40, 1643.89, 1638.20

Titik pangsi : 1653.09

Sahkan dengan penunjuk teknikal dan berdasarkan analisis teknikal anda sendiri untuk arah aliran.

Semak investing.com untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang perkara yang akan dipaparkan oleh kebanyakan penunjuk

Semak tempoh masa yang lebih tinggi juga untuk pengesahan lanjut untuk kemasukan dalam jangka masa Harian.

Penunjuk teknikal memaparkan belian kukuh dalam Harian dan jualan kukuh dalam jangka masa mingguan dan bulanan, di mana kita boleh menjual kemasukan untuk jangka masa yang lebih tinggi dengan mengikut kawasan sokongan yang diberikan dan begitu juga sebaliknya

Gunakan regresi linear untuk mendapatkan aliran pengesahan setiap hari kerana ia tidak tersedia dalam investing.com

Regresi linear menunjukkan aliran menurun pada jangka masa harian .Boleh menyemak aliran regresi linear dalam mingguan dan bulanan untuk pengesahan lanjut. Untuk mingguan, ia adalah aliran menurun juga dan untuk bulanan, ia menunjukkan belian yang kukuh

Gunakan Bolinger Band Strategy Tester dan RSI Strategy Tester untuk mendapatkan lebih banyak pengesahan untuk arah aliran dan peratusan yang menguntungkan. Semak pada jangka masa yang lebih besar juga seperti mingguan dan bulanan.

Penguji strategi RSI dan Penguji Strategi Bolinger Band pada setiap hari mempunyai peratusan lebih tinggi daripada 50% , menyokong ke arah aliran menurun berbanding dengan jangka masa lain seperti Mingguan dan Bulanan.

Pastikan kedua-dua strategi RSI dan Bolinger Band Strategy memberikan melebihi 50%. untuk peratusan yang menguntungkan.

Gold : Cari Jual pada carta harian dengan menggunakan mata rintangan dan ambil untung akan berada pada titik pangsi, 1653.09 , henti rugi pada rintangan 2, 1662.29 ( Tengok Current price)

Analisis asas dan Teknikal diselaraskan.

Untuk maklumat lanjut, hubungi saya ,Gurmit di +60142584067, saya akan membimbing sesiapa sahaja yang ingin mendaftar dengan Weltrade. Boleh daftar di link dibawah. Terima kasih.

https://my.weltrade.com/?r1=ipartner&r2=49989

Penafian : Analisis ini adalah berdasarkan Investing.com dan Forexfactory.com. Anda boleh mengikut mengikut budi bicara anda sendiri.

Boleh sertai di group telegram kami di https://t.me/weltrade_my

Untuk trader yang ingin trade sendiri boleh sertai Weltrade, kami menyediakan manfaat untuk trader di luar sana, belajar trade dan ikut signal percuma seperti penyedia isyarat berbayar percuma, bookmap gold dan premium tradingview secara langsung.

Pendidikan Peta Buku Percuma t.me/+JetSe33YA0U2ZDk1

Sertai kami di zum kami untuk pembelajaran dalam talian dari 10.30 pagi hingga 11.30 pagi oleh pasukan Pusat Penyelidikan Pasaran Kewangan (FMRC). Bersama Cikgu Hafiz dan Cikgu Gurmit

Pautan: https://us06web.zoom.us/j/81843968428?pwd=VkZ3L2UrcXh2WlZsZHU3ZFFGUmJMQT09

Komen anda

Buka akaun dagangan patuh syariah anda di Weltrade.
Source link

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button