Analisa Harian - Weltrade MY

Trade Emas untuk XAUUSD 14 hb FEB 2023 untuk Analisis Fundamental dan Analisis Teknikal

Gold : Faktor Asas

1) Harga emas naik sedikit pada hari Selasa, tetapi aktiviti perdagangan tidak banyak kerana pelabur sedang menunggu maklumat lanjut tentang inflasi pengguna di AS.

2) Dolar juga stabil kerana orang ramai bimbang tentang inflasi meningkat, yang boleh menyebabkan Rizab Persekutuan meningkatkan kadar faedah.

3) Data inflasi pengguna dijangka menunjukkan bahawa inflasi turun sedikit pada bulan Januari, tetapi ia masih tinggi. Ini boleh menyebabkan Fed terus bercakap tentang ketat dengan kadar faedah.

4) Harga tembaga turun selepas naik sehari sebelumnya kerana orang ramai tidak pasti sama ada permintaan China untuk logam itu akan pulih dan jika akan berlaku kemelesetan global tahun ini. Harga tembaga telah banyak berubah kerana isyarat bercampur-campur tentang ekonomi di China dan kebimbangan akan perlahan di negara lain seperti AS dan Eropah

Arah aliran tidak pasti (Menunggu data CPI pasti)

Julat Asas: 1,853.38-1,856.76

https://youtu.be/plvTQweikqQ

Gold : Analisis Teknikal

Semak pada Sokongan dan Rintangan Rangka Masa Harian untuk Fibonacci.

Semak berdasarkan masa semasa untuk Sokongan dan Rintangan apabila anda ingin memasuki perdagangan.

Kawasan Rintangan: 1863.15, 1867.03, 1873.30
Kawasan Sokongan: 1850.61, 1846.73, 1840.46
Titik pangsi: 1856.88

Sahkan dengan penunjuk teknikal dan berdasarkan analisis teknikal anda sendiri untuk arah aliran.

Semak investing.com untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang perkara yang akan dipaparkan oleh kebanyakan penunjuk

Semak tempoh masa yang lebih tinggi juga untuk pengesahan lanjut untuk kemasukan dalam jangka masa Harian.

Paparan penunjuk teknikal menjual dalam Harian dan belian kukuh dalam mingguan dan belian kukuh dalam jangka masa bulanan.

Gunakan regresi linear untuk mendapatkan aliran pengesahan setiap hari kerana ia tidak tersedia dalam investing.com

Regresi linear menunjukkan aliran menaik pada jangka masa harian .Boleh menyemak aliran regresi linear dalam mingguan dan bulanan untuk pengesahan lanjut. Untuk mingguan, ia adalah aliran menurun dan untuk bulanan, ia menunjukkan aliran menaik.

Gunakan Bolinger Band Strategy Tester dan RSI Strategy Tester untuk mendapatkan lebih banyak pengesahan untuk arah aliran dan peratusan yang menguntungkan. Semak pada jangka masa yang lebih besar juga seperti mingguan dan bulanan.

Pastikan kedua-dua strategi RSI dan Bolinger Band Strategy memberikan melebihi 50%. untuk peratusan yang menguntungkan

Penguji strategi RSI dan Penguji Strategi Bolinger Band pada harian dan mingguan mempunyai peratusan lebih tinggi daripada 50% , dan bulanan mempunyai kurang daripada 50% untuk Penguji strategi RSI dan Penguji Strategi Bolinger Band.

Gold : Cari beli pada carta harian dengan menggunakan titik sokongan 1, 1850.61 dan ambil untung akan berada pada titik pangsi , 1856.88 (LIHAT HARGA PASARAN SEMASA)

Lihat pasaran semasa dan cari titik sokongan terdekat untuk kemasukan dan ambil untung pada titik pangsi.

Analisis fundamental dan teknikal mesti diselaraskan

Untuk maklumat lanjut, hubungi saya ,Gurmit di +60142584067, saya akan membimbing sesiapa sahaja yang ingin mendaftar dengan Weltrade. Anda boleh mendaftar di pautan di bawah. Terima kasih.

https://my.weltrade.com/?r1=ipartner&r2=49989

PENAFIAN :Analisis ini adalah berdasarkan Investing.com dan Forexfactory.com. Anda boleh mengikut mengikut budi bicara anda sendiri.

Boleh sertai di group telegram kami di Education and Signal , https://t.me/+NfCxZrhbyZIzMGI1

Untuk trader yang ingin trade sendiri boleh sertai Weltrade, kami menyediakan manfaat untuk trader di luar sana, belajar trade dan ikut signal percuma seperti penyedia isyarat berbayar percuma, bookmap gold dan premium tradingview secara langsung.

Pendidikan Peta Buku Percuma t.me/+JetSe33YA0U2ZDk1

Sertai kami di pautan zum kami, https://us06web.zoom.us/j/87503803695?pwd=UGxmeGpDc3BvK3JFK1NrRjlJQzVldz09 untuk pembelajaran dalam talian dari 11.30 pagi hingga 12.30 pagi oleh pasukan Pusat Penyelidikan Pasaran Kewangan (FMRC), bersama Mr. Gurmit.

Komen anda

Buka akaun dagangan patuh syariah anda di Weltrade.
Source link

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button