Analisa Harian - Weltrade MY

Trade Emas 21 November 2022 untuk Analisis Fundamental dan Analisis Teknikal

Gold : Faktor Asas

1) Ekuiti global meningkat dan bahagian utama keluk hasil Perbendaharaan diterbalikkan lagi pada hari Jumaat, satu petanda ekonomi A.S. akan terhenti tahun depan dan pelabur berharap akan membawa Rizab Persekutuan untuk mengundurkan kenaikan kadar faedahnya yang agresif.

2) Data jualan runcit yang kukuh minggu ini mencetuskan idea bahawa Fed akan mengetatkan lagi dasar monetari walaupun tekanan harga pengguna dan pengeluar yang lemah mencadangkan inflasi telah memuncak dan akan membolehkan kadar yang lebih rendah.

3) China masih berpegang kepada dasar sifar covid, tiada apa-apa kesan terhadap permintaan tembaga buat masa ini dan ia masih kekal tidak berubah.

Trend adalah menurun

Julat Asas: 1,750.12 – 1,753.11

https://youtu.be/luxp1QBdKho

Gold : Analisis Teknikal

Semak di Sokongan dan Rintangan Rangka Masa Harian untuk Fibonacci.

Semak berdasarkan masa semasa untuk Sokongan dan Rintangan apabila anda ingin berdagang.

Kawasan Sokongan : 1751.24 ,1750.80,1750.08
Kawasan Rintangan : 1752.68,1753.12,1753.84
Titik Pangsi : 1751.96

Sahkan dengan penunjuk teknikal dan berdasarkan analisis teknikal anda sendiri untuk arah aliran.

Semak investing.com untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang perkara yang akan dipaparkan oleh kebanyakan penunjuk

Semak tempoh masa yang lebih tinggi juga untuk pengesahan lanjut untuk kemasukan dalam jangka masa Harian.

Penunjuk teknikal memaparkan belian kukuh dalam Harian dan beli dalam mingguan dan jualan kuat dalam jangka masa bulanan, di mana kita boleh beli kemasukan untuk jangka masa yang lebih tinggi dengan mengikuti kawasan sokongan yang diberikan dan sebaliknya

Gunakan regresi linear untuk mendapatkan aliran pengesahan setiap hari kerana ia tidak tersedia dalam investing.com

Regresi linear menunjukkan aliran menurun pada jangka masa harian .Boleh menyemak aliran regresi linear secara mingguan dan bulanan untuk pengesahan lanjut. Untuk mingguan, aliran menurun dan bulanan, ia menunjukkan aliran menaik.

Gunakan Bolinger Band Strategy Tester dan RSI Strategy Tester untuk mendapatkan lebih banyak pengesahan untuk arah aliran dan peratusan yang menguntungkan. Semak pada jangka masa yang lebih besar juga seperti mingguan dan bulanan.

Pastikan kedua-dua strategi RSI dan Bolinger Band Strategy memberikan melebihi 50%. untuk peratusan yang menguntungkan

Penguji strategi RSI dan Penguji Strategi Bolinger Band pada setiap hari mempunyai peratusan lebih tinggi daripada 50% , menyokong ke arah aliran menurun berbanding dengan jangka masa lain seperti Mingguan dan Bulanan.

Gold : Cari jualan pada carta harian dengan menggunakan titik rintangan pertama,1752.68 , dan ambil untung akan berada pada titik pangsi,1751.96 , henti rugi pada rintangan 2 ,1753.12 (LIHAT HARGA PASARAN SEMASA)

Lihat pasaran semasa dan cari titik sokongan terdekat untuk kemasukan dan ambil untung pada titik pangsi.

Analisis Fundamental dan Teknikal mesti diselaraskan

Untuk maklumat lanjut, hubungi saya ,Gurmit di +60142584067, saya akan membimbing sesiapa sahaja yang ingin mendaftar dengan Weltrade. Anda boleh mendaftar di pautan di bawah. Terima kasih.

https://my.weltrade.com/?r1=ipartner&r2=49989

PENAFIAN :Analisis ini adalah berdasarkan Investing.com dan Forexfactory.com. Anda boleh mengikut mengikut budi bicara anda sendiri.

Boleh sertai di group telegram kami di https://t.me/weltrade_my

Untuk trader yang ingin trade sendiri boleh sertai Weltrade, kami menyediakan manfaat untuk trader di luar sana, belajar trade dan ikut signal percuma seperti penyedia isyarat berbayar percuma, bookmap gold dan premium tradingview secara langsung.

Pendidikan Peta Buku Percuma t.me/+JetSe33YA0U2ZDk1

Sertai kami di zum kami untuk pembelajaran dalam talian dari 10.30 pagi hingga 11.30 pagi oleh pasukan Pusat Penyelidikan Pasaran Kewangan (FMRC). Bersama Cikgu Hafiz dan Cikgu Gurmit

Pautan: https://us06web.zoom.us/j/81843968428?pwd=VkZ3L2UrcXh2WlZsZHU3ZFFGUmJMQT09

Komen anda

Buka akaun dagangan patuh syariah anda di Weltrade.
Source link

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button