Analisa Harian - Weltrade MY

Ramalan untuk XAUUSD 6 okt 2022 untuk Analisis Fundamental dan Analisis Teknikal

Gold : Faktor Asas

1) Tuntutan pengangguran dijangka pada 205000 lebih tinggi daripada bulan sebelumnya pada 193000

2) Pasaran logam meningkat kukuh minggu ini selepas data pembuatan yang lemah di Amerika Syarikat meningkatkan jangkaan bahawa Fed akan melonggarkan pendirian hawkishnya untuk mengelakkan lebih banyak gangguan ekonomi daripada kenaikan kadar faedah.

3) Permintaan untuk emas fizikal juga dijangka meningkat pada bulan Oktober berikutan festival di India, pengimport emas kedua terbesar di dunia.

4) Harga minyak melonjak ke kenaikan hari ketiga berturut-turut, mencecah paras tertinggi tiga minggu selepas OPEC+ bersetuju untuk mengurangkan pengeluaran minyak sebanyak 2 juta tong sehari, yang menyumbang kira-kira 2% daripada bekalan global dan merupakan pengurangan paling teruk sejak wabak COVID 2020.

Gold :Trend ialah Bullish

Julat asas: 1700 hingga 1800

https://youtu.be/rzC9_CYRLmY

Gold :Analisis Teknikal

Semak di Sokongan dan Rintangan Rangka Masa Harian untuk Fibonacci.

Semak masa perdagangan ia mungkin berbeza untuk rintangan dan sokongan pada masa itu.

Kawasan rintangan : 1726.05,1732.48, 1742.88

Kawasan sokongan :1688.42,1698.82,1705.25

Titik pangsi : 1714.69

Sahkan dengan penunjuk teknikal dan berdasarkan analisis teknikal anda sendiri.

Semak investing.com untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang perkara yang akan dipaparkan oleh kebanyakan penunjuk

Semak tempoh masa yang lebih tinggi juga untuk pengesahan lanjut untuk kemasukan dalam jangka masa Harian.

Penunjuk teknikal memaparkan belian kukuh dalam Harian dan jualan kukuh dalam jangka masa mingguan dan bulanan, di mana kita boleh membeli kemasukan untuk jangka masa yang lebih tinggi dengan mengikut kawasan rintangan yang diberikan dan begitu juga sebaliknya

Jika ingin pergi untuk jangka masa yang lebih rendah, boleh lihat apa jangka masa yang dipaparkan untuk melihat pengesahan arah aliran dan kemasukan

Cari peluang jual atau beli untuk masuk untuk pengesahan atau berdasarkan pemahaman analisis teknikal anda sendiri.

Gunakan regresi linear untuk mendapatkan aliran pengesahan setiap hari kerana ia tidak tersedia dalam investing.com

Regresi linear menunjukkan arah aliran menurun. Boleh menyemak trend regresi linear dalam rangka masa mingguan dan bulanan untuk pengesahan selanjutnya.

Gunakan Bolinger Band Strategy Tester dan RSI Strategy Tester untuk mendapatkan lebih banyak pengesahan. Check di timeframe besar juga untuk percent profitable untuk lebih konfirmasi.

Strategi ini mempunyai percanggahan, untuk penguji strategi RSI lebih menyokong arah aliran menurun dalam Harian, dan jika kita mengikuti Penguji Strategi Bolinger Band, ia lebih menyokong ke arah aliran menaik dalam Bulanan.

Gold : Cari Jual pada carta harian dengan menggunakan mata rintangan dan ambil untung akan berada pada titik pangsi, 1714.69

Untuk maklumat lanjut, hubungi saya ,Gurmit di +60142584067, saya akan membimbing sesiapa sahaja yang ingin mendaftar dengan Weltrade. Boleh daftar di link dibawah. Terima kasih.

https://my.weltrade.com/?r1=ipartner&r2=49989

Penafian : Analisis ini adalah berdasarkan Investing.com dan Forexfactory.com. Anda boleh mengikut mengikut budi bicara anda sendiri.

Boleh sertai di group telegram kami di https://t.me/weltrade_my

Untuk trader yang ingin trade sendiri boleh sertai Weltrade, kami menyediakan manfaat untuk trader di luar sana, belajar trade dan ikut signal percuma seperti penyedia isyarat berbayar percuma, bookmap gold dan premium tradingview secara langsung.

Pendidikan Peta Buku Percuma > t.me/+JetSe33YA0U2ZDk1

Sertai kami di zum kami untuk pembelajaran dalam talian dari 10.30 pagi hingga 11.30 pagi oleh pasukan Pusat Penyelidikan Pasaran Kewangan (FMRC). Bersama Cikgu Hafiz dan Cikgu Gurmit

Pautan: https://us06web.zoom.us/j/81843968428?pwd=VkZ3L2UrcXh2WlZsZHU3ZFFGUmJMQT09

Komen anda

Buka akaun dagangan patuh syariah anda di Weltrade.
Source link

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button