Analisa Harian - AnalisaGold.com

BOOKMAP GOLD ZOOM OUT ZOOM IN 21/7/2022

Zoom out Screen shot bookmap gold (xauusd) 21/7/2022 adalah seperti di dalam rajah di bawah.Pada Jam 7.51 pagi terdapat LTHL di area 1675.00 dengan pending oder buy 101 lot ini menununjukkan kemungkinan besar price akan turun lagi .

Zoom out di bawah menunjukkan pending oder sell baru telah terbentuk yang memungkinkan sekiranya oending oder buy sudah habis di ambil maka price akan naik mencari pending oder sell pula. Pada pendapat saya pada counting elliott wave weekly hampir habis membuat penurunan yang boleh dianggap sebagai pullback bagi monthy time frame. sekiranya pullback ini berakhir maka momentum buy akan pergi jauh ke bulan… he..he..he

Manakala screen shot di bawah ini pula ialah zoom in harga terkini ,pattern chart menunjukkan harga masih lagi membuat penurunan dan bermain di kawasan vwap yang boleh kita panggil sebagai zone sideway.

Nota1: area yang di kenali sebagai LTHL (long term high liquidity) adalah area di mana terdapatnya zone snr,snd,ssr,rbr,dbd,rbd.dbr,sbr,rbs dan sebagainya. boleh lah buat tandaan di chart masing masing mengikut teknik yang digunakan.

Nota 2: Perbezaan harga bookmap dan broker adalah berbeza kerana berlainan data provider,jika dalam penurunan apabila harga bookmap adalah 1810.00 pada mt4 atau broker adalah 1820.00 atau 1830.00,perkara ini kemungkinan sering bertukar dalam anggaran perbezaan harga dlam 30 pip.Jadi untuk lebih yakin apabila price menghampiri target entry kita maka lihat pada lot oder di kawan LTHL adakah sudah di ambil,jika ya baru tekan entry.

SUPPORT KAMI DGN DAFTAR AKAUN PRO SPREAD HALUS SERENDAH 1 KE 2 PIPS,PENGELUARAN YG PANTAS SERTA BROKER YG BOLEH DIPERCAYAI LEBIH 15 THN SILA TEKAN LINK- https://my.weltrade.com/?r1=ipartner&…

Cara daftar broker weltrade >>> TEKAN LINK INI

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button