Analisa Harian - AnalisaGold.com

ANALISA GOLD 1H (XAUUSD) 16/3/2022

Analisa Gold H1 (xauusd) pada hari ini 16/3/2022 dijangka akan meneruskan kenaikkan semula apabila berjaya menghabiskan pullback yang saya tandakan menggunakan kotak kuning.Kita perlu tunggu konfirmasi untuk melakukan buy pada time frame ini.Antaranya ialah .

1) Menunggu indicator AO memasuki zone buyer .
2)Menunggu indicator trend memberi signal buy sekurang-kurangnya di time frame m15
3)Menunggu channel berubah ke uptrend di time frame m15

Jika semua telah berlaku take profit maksima untuk minggu ini ialah di kawasan kotak zone TP (GAP) kerana kebiasaannya apabila ada GAP maka price akan kembali ke arah tersebut.

Nota:Ini adalah analisa bukannya signal gold , sentiasa ikut arah baru yang diberi oleh market sesuai dengan kaedah entry anda.

Saya menggunakan teknik SNR multi time frame untuk membuat analisa gold ini.Kepada yang berminat hendak belajar bolehlah menghubungi saya.Jika tuan/puan tinggal berdekatan pejabat kami di johan setia klang,bolehlah datang belajar secara bersemuka sama ada belajar berkumpulan atau individu.Jika berminat boleh hubungi saya di http://wasap.my/60123791045

Untuk daftar akaun trading spread halus dan pengeluaran yang pantas serta broker yang boleh dipercayai boleh tekan link https://my.weltrade.com/?r1=ipartner&r2=33258

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button